Ciasto truskawkowe

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

245

6 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

1 szklanka

0.75 szklanki

2.5 szklanki

2 łyżeczki

0.25 szklanki

1 kilogram

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Białka ubić dodając szczyptę soli, a następnie ubijać cukier puder.

Krok 2

Następnie dodać żółtka, wodę i olej.

Krok 3

Wymieszać mąkę z proszkiem i całość delikatnie wymieszać.

Krok 4

Truskawki oczyścić z szypułek i opłukać.

Krok 5

Ciasto wylać na blaszkę, na wierzchu ułożyć owoce.

Krok 6

Piec 40 minut w 190 stopniach C.

Krok 7

Po upieczeniu wyjąć i posypać cukrem pudrem.

Krok 8

 Podawać można również z bitą śmietaną lub polukrowane jak kto lubi. Ciasto pyszne, szybkie i dietetyczne. Można robić z różnymi owocami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto truskawkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto truskawkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto truskawkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto truskawkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto truskawkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto truskawkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto truskawkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Rolada truskawkowa
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej