Ciasto z owocami i maslanka

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

332

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

28 osób wydrukowało

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

kruszonka:

125 gramów

0.5 szklanki

0.5 szklanki

ciasto:

2 sztuki

0.75 szklanki

1 szklanka

0.5 szklanki

2.5 szklanki

3 łyżeczki

0.5 kilograma

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żółtko oddzielić od białka.

Krok 2

Białka ubić z cukrem, dodać żółtka i chwilę miksować. Wlać maślankę, olej i miksować.

Krok 3

Wsypać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i mieszać drewnianą łyżką do całkowitego połączenia składników.

Krok 4

Wylać na blaszkę (wyłożoną pergaminem) ciasto, na to wyłożyć truskawki i posypać kruszonką (Kasia, cukier, mąka).

Krok 5

Piec w temp. 180 stopni około 50 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto z owocami i maslanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto z owocami i maslanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto z owocami i maslanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto z owocami i maslanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto z owocami i maslanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto z owocami i maslanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto z owocami i maslanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Truskawkowiec
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej