Ciasto z truskawkami

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

0.5 szklanki

1 szklanka

0.5 szklanki

1 sztuka

1 łyżeczka

0.5 kilograma

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka ubić z cukrem, dodać mąkę z proszkiem i roztopioną Kasię.

Krok 2

Wszystko razem wymieszać.

Krok 3

Przygotowane ciasto wylać do blaszki, rozłożyć na wierzchu pokrojone truskawki i piec pół godziny w temperaturze 180 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Ciasto z truskawkamiCiasto z truskawkami

Truskawkowe brownie, torty, serniki, placki drożdżowe, gofry oraz tarty – lista wypieków, które przygotujesz z truskawek wydaje się nie mieć końca. Jeśli nie możesz się zdecydować, postaw na proste, ale niezawodne ciasto z truskawkami i kruszonką. Owoce podczas pieczenia zapadają się w cieście i nasączają je zawartym w nich sokiem, dzięki czemu wypiek jest miękki. Jego podstawowy wariant w prosty sposób zmodyfikujesz, np. dodając do ciasta masę serową. By ją uzyskać, wystarczy połączyć ser z budyniem, jajkami i ubitą na sztywną pianę śmietanką, dokładnie mieszając wszystkie składniki łyżką lub krótko miksując. Przygotowany w ten sposób wypiek idealnie sprawdzi się na różne okazje. Możesz go podawać z kawą, herbatą lub szklanką mleka. Jeśli chcesz jeszcze bardziej podkreślić smak gotowego ciasta, jego wierzch posyp płatkami migdałowymi lub udekoruj bitą śmietaną. Na bazie tego przepisu przygotujesz również ciasta z innymi owocami: jabłkami, wiśniami lub śliwkami. Koniecznie wypróbuj różnych kombinacji owoców.