Ciasto z Truskawkami

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

1 opakowanie

250 gramów

300 gramów

5 sztuk

2.5 szklanki

2 łyżeczki

3 łyżki

300 gramów

beza:

4 sztuki

0.5 sztuki

100 gramów

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto: Kasię utrzeć z cukrem, dodawać kolejno jajka i mąkę zmieszaną z budyniem (proszkiem) i proszkiem do pieczenia.

Krok 2

Na koniec dodać śmietanę.

Krok 3

Ciasto powinno być gęste.

Krok 4

Ciasto przełożyć na blachę wyłożoną pergaminem.

Krok 5

Na cieście ułożyć truskawki.

Krok 6

Beza: Białka ubić na bardzo sztywną pianę, dodawać stopniowo cukier i sok z cytryny.

Krok 7

Pianę wyłożyć na owoce.

Krok 8

Posypać migdałami.

Krok 9

Wstawić do nagrzanego do 175ºC piekarnika.

Krok 10

Piec 40-45 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto z Truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto z Truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto z Truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto z Truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto z Truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto z Truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto z Truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej