Ciasto z truskawkami

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

7 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

22 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

22 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

3 opakowania

1 opakowanie

1 szklanka

4 łyżeczki

0.5 kilograma

2 opakowania

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żelatynę wrzucić do mleka i zostawić, aż napuchnie-potem lekko podgrzać i rozpuścić.

Krok 2

Zostawić, aby ostygło.

Krok 3

Ubitą śmietanę zmiksować z serkami i cukrem.

Krok 4

Pokroić truskawki w słupki (zostawić trochę do ozdoby).

Krok 5

Zmiksować z masą serową.

Krok 6

Dodać przestudzone mleko z żelatyną.

Krok 7

Dużą tortownicę wyłożyć biszkoptami, przykryć masą truskawkowo-serową. Wstawić do lodówki na ok. 0,5h.

Krok 8

Ozdobić wierzch truskawkami, wylać schłodzoną galaretkę i wstawić do lodówki na ok. 2h.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej