Ciasto z truskawkami i kruszonką

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

401

15 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

1 opakowanie

3 szklanki

1 szklanka

4 sztuki

1 sztuka

7 łyżek

2 łyżki

0.5 kilograma

kruszonka:

100 gramów

100 gramów

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kasię utrzeć z cukrem.

Krok 2

Dodać jajka, następnie mąkę, proszek do pieczenia, oliwę i ocet.

Krok 3

Ciasto wyłożyć do nasmarowanej Kasią i wysypanej mąką krupczatką foremki.

Krok 4

Truskawki umyć i odszypułkować.

Krok 5

Wyłożyć na wierzch ciasta.

Krok 6

Kruszonka: Kasię połączyć z cukrem.

Krok 7

Dodać mąkę i rozetrzeć, aby powstały okruchy.

Krok 8

Posypać wierzch ciasta kruszonką.

Krok 9

Piec ok. 40 minut w piekarniku nagrzanym do 160 stopni .

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto z truskawkami i kruszonką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto z truskawkami i kruszonką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto z truskawkami i kruszonką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto z truskawkami i kruszonką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto z truskawkami i kruszonką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto z truskawkami i kruszonką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto z truskawkami i kruszonką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Tarta z truskawkami
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej