Ciasto ze śliwkami

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

24

28 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 szklanki

1 szklanka

2 sztuki

0.5 szklanki

0.5 szklanki

1 sztuka

50 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Śliwki umyć, przekroić na pół i wypestkować.

Krok 2

Resztę składników ze sobą zmiksować.

Krok 3

Nagrzać piekarnik do 180*C. Wlać ciasto do formy. Ułożyć śliwki. Piec 40 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej