Ciasto ze śliwkami

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 szklanki

2 opakowania

0.5 szklanki

0.5 szklanki

1 sztuka

6 sztuk

1 szczypta

1.5 łyżeczki

1 kilogram

2 opakowania

1

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę, cukier, cukry waniliowe, Kasię, żółtka, proszek do pieczenia łączymy i zagniatamy ciasto.

Krok 2

Blaszkę o wymiarach 25x40 cm wysmarować lekko Kasią, wyłożyć papierem do pieczenia.

Krok 3

Rozprowadzić ciasto na blaszce, nakłuć widelcem, ułożyć wypestkowane śliwki do góry przecięciem.

Krok 4

Do białek dodać szczyptę soli, ubić, dodać cukier i na końcu kisiele.

Krok 5

Podpiec ciasto około 30 min., posypać kruszonką, wstawić dalej do piekarnika.

Krok 6

Czas pieczenia 50-60 min w 180º C. Smacznego :)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej