CYTRUSEK

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

7 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

23 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

22 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

biszkopt:

4 sztuki

15 dekagramów

10 dekagramów

10 dekagramów

2 łyżeczki

masa budyniowa:

1 opakowanie

3 opakowania

3 łyżki

masa śmietanowa:

3 sztuki

3 łyżeczki

3 opakowania

3 opakowania

1 sztuka

null gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Biszkopt: Białka ubić na sztywną pianę.

Krok 2

Dodać cukier, później żółtka.

Krok 3

Na koniec do masy dosypywać mąkę i proszek do pieczenia.

Krok 4

Masa budyniowa: Brzoskwinie pokroić na drobne kawałki.

Krok 5

Odlać sok z brzoskwiń i dodać do niego wodę, aby łącznie powstał 1 litr płynu.

Krok 6

Ugotować na tym budynie z cukrem.

Krok 7

Dodać kawałki owoców i gorący wylać na biszkopt.

Krok 8

Masa śmietanowa: Śmietanę ubić i połączyć z pozostałymi składnikami.

Krok 9

Wylać na zimny budyń.

Krok 10

Wierzch ciasta udekorować ciastkami.

Krok 11

Polać lukrem zrobionym z cukru pudru i soku z cytryny (lukier musi być rzadki, aby ciastka zmiękły).

Krok 12

Wstawić do lodówki.

Krok 13

Ciasto jest najlepsze następnego dnia po jego wykonaniu. Smacznego !!!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • CYTRUSEK - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • CYTRUSEK - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • CYTRUSEK - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • CYTRUSEK - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • CYTRUSEK - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • CYTRUSEK - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • CYTRUSEK - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej