Grillowana brzoskwinia z serkiem homogenizowanym i płatkami migdałowymi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grillowana brzoskwinia z serkiem homogenizowanym i płatkami migdałowymi

Autor: mgr inż. Małgorzata Mękus

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
10 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

50 gramów

1 łyżeczka

1 łyżka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Brzoskwinie przekroić wzdłuż pestki, oddzielając od niej miąższ. Delikatnie wyjąć pestkę.

Grillowana brzoskwinia z serkiem homogenizowanym i płatkami migdałowymi - Krok 1

Krok 2

W naczyniu żaroodpornym ułożyć połówki brzoskwiń wypukłą stroną do dołu.

Grillowana brzoskwinia z serkiem homogenizowanym i płatkami migdałowymi - Krok 2

Krok 3

Do brzoskwiń nałożyć serek homogenizowany wymieszany z rodzynkami.

Grillowana brzoskwinia z serkiem homogenizowanym i płatkami migdałowymi - Krok 3

Krok 4

Piekarnik (z włączoną funkcją grilla) rozgrzać do średniej temperatury. Brzoskwinie grillować przez ok 5 minut do momentu, gdy ich wierzch delikatnie się zrumieni. Posypać cukrem waniliowym i płatkami migdałowymi, zwiększyć temperaturę i piec przez kolejne 2 minuty do momentu, gdy cukier i płatki lekko się zrumienią.

Grillowana brzoskwinia z serkiem homogenizowanym i płatkami migdałowymi - Krok 4
mgr inż. Małgorzata Mękus

Dobra rada:

Posiłek jest dobrym źródłem: potasu, fosforu, miedzi, manganu, witaminy E.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grillowana brzoskwinia z serkiem homogenizowanym i płatkami migdałowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grillowana brzoskwinia z serkiem homogenizowanym i płatkami migdałowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grillowana brzoskwinia z serkiem homogenizowanym i płatkami migdałowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grillowana brzoskwinia z serkiem homogenizowanym i płatkami migdałowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grillowana brzoskwinia z serkiem homogenizowanym i płatkami migdałowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grillowana brzoskwinia z serkiem homogenizowanym i płatkami migdałowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grillowana brzoskwinia z serkiem homogenizowanym i płatkami migdałowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grillowana brzoskwinia z serkiem homogenizowanym i płatkami migdałowymi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej