Jaglanka z malinami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dieta obniżająca cholesterol 1500 kcal

105 przepisów - 21 dni

Jaglanka z malinami

Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

ratingratingratingratingrating

1

heart
82 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
10 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

33 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

3 łyżki

0.25 szklanki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Zgotuj mleko i dodaj do niego płatki. Gotuj przez ok 5 minut.

Jaglanka z malinami - Krok 1

Krok 2

Maliny opłucz pod bieżącą wodą, osącz z nadmiaru wody.

Jaglanka z malinami - Krok 2

Krok 3

Gotowe płatki wymieszaj z malinami, przelej do miseczki. Udekoruj listkami świeżej mięty.

Jaglanka z malinami - Krok 3
mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

Dobra rada:

Posiłek jest dobrym źródłem: fosforu, wapnia, witamina B12.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jaglanka z malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jaglanka z malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jaglanka z malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jaglanka z malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jaglanka z malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jaglanka z malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jaglanka z malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jaglanka z malinami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej