
Składniki
1 sztuka
1 szklanka
5 sztuk
1 pęczek
100 gramów
null
1 opakowanie
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Płaty lasagne ugotuj w lekko osolonej wodzie al dente. Szczypior i cebulę posiekaj, ser zetrzyj.
Krok 2
Jajka pokrój na połówki i wyjmij żółtka.
Krok 3
Cebulę przesmaż na rozgrzanej oliwie i połącz z roztartymi żółtkami i szczypiorem.
Krok 4
Płatami lasagne wyłóż spód naczynia żaroodpornego. Pastą nadziej połówki jajek. Ułóż na lasagne.
Krok 5
Śmietanę wymieszaj ze śmietaną i żółtym serem. Sosem zalej zapiekankę. Nagrzać piekarnik do temp 200 stopni piec przez 25 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Spaghetti Carbonara Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej