Jajeczna zapiekanka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jajeczna zapiekanka

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szklanka

5 sztuk

1 pęczek

100 gramów

null

1 opakowanie

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Płaty lasagne ugotuj w lekko osolonej wodzie al dente. Szczypior i cebulę posiekaj, ser zetrzyj.

Krok 2

Jajka pokrój na połówki i wyjmij żółtka.

Krok 3

Cebulę przesmaż na rozgrzanej oliwie i połącz z roztartymi żółtkami i szczypiorem.

Krok 4

Płatami lasagne wyłóż spód naczynia żaroodpornego. Pastą nadziej połówki jajek. Ułóż na lasagne.

Krok 5

Śmietanę wymieszaj ze śmietaną i żółtym serem. Sosem zalej zapiekankę. Nagrzać piekarnik do temp 200 stopni piec przez 25 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jajeczna zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jajeczna zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jajeczna zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jajeczna zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jajeczna zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jajeczna zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jajeczna zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jajeczna zapiekanka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej