Kiełbasa w sosie pomidorowym
z pikantną fasolą
łatwe
138 osób zapisało

Składniki
500 gramów
80 gramów
1 łyżeczka
1 sztuka
5 gramów
100 mililitrów
200 gramów
1 słoik
1 słoik
40 mililitrów
1 szczypta
1 szczypta
opcjonalnie:
1 pęczek
1 pęczek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój kiełbasę w grubsze plastry. Podsmaż na oliwie, aż się zarumieni.
Krok 2
Dodaj posiekaną cebulę, zmiażdżony czosnek, przyprawy i smaż jeszcze ok. 2 minut.
Krok 3
Wlej 300 ml wody i dodaj sos barbecue.
Krok 4
Dodaj odcedzoną fasolkę i duś ok. 10 minut.
Krok 5
Pomidorki przekrój na pół i dodaj do mięsa. Całość duś ok. 10 minut, aż sos naturalnie zgęstnieje. Dopraw do smaku i podawaj z posiekanymi ziołami.

Dobra rada:
Zamiast wody możesz dodać do sosu 300 ml piwa.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa z papryką wędzoną Knorr grubo mielona
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kiełbasa w sosie pomidorowym
Twoi domownicy wydają się znudzeni, gdy po raz kolejny serwujesz im kurczaka z ziemniakami? Czas na zmiany! Jeśli szukasz inspiracji, mamy coś dla Ciebie! Wędzona kiełbasa w sosie pomidorowym z pikantną fasolą rozgrzeje wszystkich do czerwoności. Swojsko, a jednocześnie tak inaczej niż zwykle!
Dla kogo? Dla osób lubiących wyraziste smaki. Uwaga! Będzie pikantnie! Bez rumieńca na twarzy się nie obejdzie!
Na jaką okazję? Szukasz dania, które rozgrzeje Twoich gości i zapewni im uczucie sytości na długo? Wędzona kiełbasa w sosie pomidorowym z pikantną fasolą będzie strzałem w dziesiątkę.
Dla urozmaicenia: Zamiast wody do sosu możesz dodać 300 ml piwa – nada daniu nieco gorzkawego, wytrawnego posmaku.
Czy wiesz, że? W języku polskim słowo „kiełbasa” jest znane od XV wieku. Z języka prasłowiańskiego znaczy tyle co coś kłębiastego, wypukłego.