Dieta obniżająca cholesterol 2000 kcal

105 przepisów - 21 dni

Koktajl bananowo-truskawkowy na maślance z otrębami pszennymi

Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

ratingratingratingratingrating

4

101 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
5 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

47 osób wydrukowało

Pobierz pdf

65 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 łyżek

1 litr

4 sztuki

400 gramów

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Umyj i obierz banany.

Koktajl bananowo-truskawkowy na maślance z otrębami pszennymi - Krok 1

Krok 2

Truskawki wyjmij z zamrażarki, odstaw na trochę. Do koktajlu użyj lekko zmrożone.

Koktajl bananowo-truskawkowy na maślance z otrębami pszennymi - Krok 2

Krok 3

Zmiksuj blenderem truskawki z bananem. Dodaj maślankę i ponownie zmiksuj całość.

Koktajl bananowo-truskawkowy na maślance z otrębami pszennymi - Krok 3

Krok 4

Wymieszaj koktajl z otrębami.

Koktajl bananowo-truskawkowy na maślance z otrębami pszennymi - Krok 4
mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

Dobra rada:

Posiłek jest dobrym źródłem: potasu, wapnia, fosforu, magnezu, miedzi, manganu, witaminy C, witaminy B2, witaminy B6, folianów, witaminy B12.

1

Opinie o przepisie

  • Oliwia Małecka

    Oliwia Małecka

    Zrobiłam troche inaczej i nie jesy źle chociaż myślę, że normalne byłoby lepsze.

    Odpowiedz Odpowiedz

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej