Dieta obniżająca cholesterol 2000 kcal

105 przepisów - 21 dni

Sandacz pieczony, ziemniaki, surówka z kapusty włoskiej z czerwoną fasolą

Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

ratingratingratingratingrating

3

18 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
35 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

43 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

48 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

8 łyżeczek

4 łyżeczki

6 łyżeczek

800 gramów

640 gramów

160 gramów

8 łyżeczek

4 łyżeczki

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Filet sandacza umyj, osusz, pokrop sokiem z cytryny i odstaw na pół godziny. Dolną stronę rękawa foliowego posmaruj olejem rzepakowym, ułóż filet sandacza i piecz w temperaturze 180°C.

Sandacz pieczony, ziemniaki, surówka z kapusty włoskiej z czerwoną fasolą - Krok 1

Krok 2

Natkę pietruszki umyj, osusz i drobno posiekaj. Ok. 2/3 utrzyj dokładnie z Florą ProActiv o smaku masła i nałóż na upieczonego sandacza, najlepiej za pomocą szprycy dekoracyjnej do kremów.

Sandacz pieczony, ziemniaki, surówka z kapusty włoskiej z czerwoną fasolą - Krok 2

Krok 3

Ugotuj ziemniaki, posyp pozostałą natką pietruszki.

Sandacz pieczony, ziemniaki, surówka z kapusty włoskiej z czerwoną fasolą - Krok 3

Krok 4

Fasolę namocz wcześniej na kilka godzin. Zmień wodę i ugotuj. Pozostaw do ostygnięcia.

Sandacz pieczony, ziemniaki, surówka z kapusty włoskiej z czerwoną fasolą - Krok 4

Krok 5

Kapustę włoską oczyść i poszatkuj. Dodaj fasolę. Dokładnie wymieszaj olej z pestek winogron z musztardą i miodem. Polej surówkę.

Sandacz pieczony, ziemniaki, surówka z kapusty włoskiej z czerwoną fasolą - Krok 5
mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

Dobra rada:

Posiłek jest dobrym źródłem: potasu, fosforu, magnezu, żelaza, miedzi, manganu, witaminy C, witaminy E, witamin B1 i B2, niacyny, witaminy B6, folianów, witaminy B12.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sandacz pieczony, ziemniaki, surówka z kapusty włoskiej z czerwoną fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sandacz pieczony, ziemniaki, surówka z kapusty włoskiej z czerwoną fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sandacz pieczony, ziemniaki, surówka z kapusty włoskiej z czerwoną fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sandacz pieczony, ziemniaki, surówka z kapusty włoskiej z czerwoną fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sandacz pieczony, ziemniaki, surówka z kapusty włoskiej z czerwoną fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sandacz pieczony, ziemniaki, surówka z kapusty włoskiej z czerwoną fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sandacz pieczony, ziemniaki, surówka z kapusty włoskiej z czerwoną fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej