Korzenne ciasto dyniowe przepis – Zobacz na przepisy.pl

Korzenne ciasto dyniowe

Autor: Piotr Fil

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 szklanki

1.5 łyżeczki

0.75 szklanki

1 szczypta

3 łyżeczki

1.5 łyżeczki

1 szklanka

100 gramów

3 sztuki

1 szklanka

0.6 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wymieszaj w miseczce przesianą mąkę, sodę, cukier, sól, przyprawę korzenną, cynamon oraz bakalie. W osobnej misce wymieszaj energicznie (najlepiej rózgą kuchenną) jajka, olej i purée dyniowe.

Krok 2

Mokre składniki przelej do suchych i krótko wymieszaj.

Krok 3

Ciasto przełóż do wyłożonej papierem do pieczenia formy, wyrównaj. Piecz przez ok. 60 - 70 minut w 180 st. Smacznego ;)

Piotr Fil

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

Tagi:JAJKA
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Korzenne ciasto dyniowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Korzenne ciasto dyniowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Korzenne ciasto dyniowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Korzenne ciasto dyniowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Korzenne ciasto dyniowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Korzenne ciasto dyniowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Korzenne ciasto dyniowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej