Korzenne ciasto dyniowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Korzenne ciasto dyniowe

Autor: Piotr Fil

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 szklanki

1.5 łyżeczki

0.75 szklanki

1 szczypta

3 łyżeczki

1.5 łyżeczki

1 szklanka

100 gramów

3 sztuki

1 szklanka

0.6 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wymieszaj w miseczce przesianą mąkę, sodę, cukier, sól, przyprawę korzenną, cynamon oraz bakalie. W osobnej misce wymieszaj energicznie (najlepiej rózgą kuchenną) jajka, olej i purée dyniowe.

Krok 2

Mokre składniki przelej do suchych i krótko wymieszaj.

Krok 3

Ciasto przełóż do wyłożonej papierem do pieczenia formy, wyrównaj. Piecz przez ok. 60 - 70 minut w 180 st. Smacznego ;)

Piotr Fil

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

Tagi:JAJKA
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Korzenne ciasto dyniowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Korzenne ciasto dyniowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Korzenne ciasto dyniowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Korzenne ciasto dyniowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Korzenne ciasto dyniowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Korzenne ciasto dyniowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Korzenne ciasto dyniowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Korzenne ciasto dyniowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej