Korzenne ciasto dyniowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Korzenne ciasto dyniowe

Autor: Piotr Fil

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 szklanki

1.5 łyżeczki

0.75 szklanki

1 szczypta

3 łyżeczki

1.5 łyżeczki

1 szklanka

100 gramów

3 sztuki

1 szklanka

0.6 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wymieszaj w miseczce przesianą mąkę, sodę, cukier, sól, przyprawę korzenną, cynamon oraz bakalie. W osobnej misce wymieszaj energicznie (najlepiej rózgą kuchenną) jajka, olej i purée dyniowe.

Krok 2

Mokre składniki przelej do suchych i krótko wymieszaj.

Krok 3

Ciasto przełóż do wyłożonej papierem do pieczenia formy, wyrównaj. Piecz przez ok. 60 - 70 minut w 180 st. Smacznego ;)

Piotr Fil

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

Tagi:JAJKA
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Korzenne ciasto dyniowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Korzenne ciasto dyniowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Korzenne ciasto dyniowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Korzenne ciasto dyniowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Korzenne ciasto dyniowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Korzenne ciasto dyniowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Korzenne ciasto dyniowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Korzenne ciasto dyniowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Mysia sałatka - VIDEO
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej