
Składniki
2 szklanki
1.5 łyżeczki
0.75 szklanki
1 szczypta
3 łyżeczki
1.5 łyżeczki
1 szklanka
100 gramów
3 sztuki
1 szklanka
0.6 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wymieszaj w miseczce przesianą mąkę, sodę, cukier, sól, przyprawę korzenną, cynamon oraz bakalie. W osobnej misce wymieszaj energicznie (najlepiej rózgą kuchenną) jajka, olej i purée dyniowe.
Krok 2
Mokre składniki przelej do suchych i krótko wymieszaj.
Krok 3
Ciasto przełóż do wyłożonej papierem do pieczenia formy, wyrównaj. Piecz przez ok. 60 - 70 minut w 180 st. Smacznego ;)

Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej