Papryki faszerowane po meksykańsku Mimi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Papryki faszerowane po meksykańsku Mimi

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

3 sztuki

1 łyżka

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

4 łyżki

350 gramów

4 sztuki

1 sztuka

1 łyżeczka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso podsmaż i dopraw.

Krok 2

Po 5 minutach dodaj pokrojonego w kostkę pora i cebule. Smaż 10 minut.

Krok 3

Ryż ugotuj według przepisu na opakowaniu.

Krok 4

Pomidory z puszki przekrój na mniejsze części, dorzuć wraz z fasolą do mięsa. Papryki wydrąż i oczyść. Wlej do nich gorącą wodę.

Krok 5

Ryż wymieszaj z farszem mięsno-warzywnym. Dodaj łyżeczkę sosu chili i łyżkę masła. Gotuj przez 3 minuty.

Krok 6

Z papryk wylej wodę i napełnij je farszem. Na farszu zrób szlaczek z sosu chili.

Krok 7

Włóż do piekarnika nagrzanego do 150 stopni na 30 minut. 5 minut przed końcem pieczenia posyp serem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Papryki faszerowane po meksykańsku Mimi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Papryki faszerowane po meksykańsku Mimi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Papryki faszerowane po meksykańsku Mimi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Papryki faszerowane po meksykańsku Mimi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Papryki faszerowane po meksykańsku Mimi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Papryki faszerowane po meksykańsku Mimi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Papryki faszerowane po meksykańsku Mimi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Papryki faszerowane po meksykańsku Mimi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!

Czytaj więcej

Bananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?

Czytaj więcej