Papryki faszerowane po meksykańsku Mimi

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

3 sztuki

1 łyżka

1 sztuka

4 łyżki

1 łyżeczka

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

1 szczypta

1 łyżka

1 szczypta

4 sztuki

350 gramów

1 sztuka

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory z puszki przekrój na mniejsze części, dorzuć wraz z fasolą do mięsa. Papryki wydrąż i oczyść. Wlej do nich gorącą wodę.

Krok 1

Ryż wymieszaj z farszem mięsno-warzywnym. Dodaj łyżeczkę sosu chili i łyżkę masła. Gotuj przez 3 minuty.

Krok 1

Z papryk wylej wodę i napełnij je farszem. Na farszu zrób szlaczek z sosu chili.

Krok 1

Włóż do piekarnika nagrzanego do 150 stopni na 30 minut. 5 minut przed końcem pieczenia posyp serem.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej