Papryki faszerowane po meksykańsku Mimi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Papryki faszerowane po meksykańsku Mimi

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

3 sztuki

1 łyżka

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

4 łyżki

350 gramów

4 sztuki

1 sztuka

1 łyżeczka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso podsmaż i dopraw.

Krok 2

Po 5 minutach dodaj pokrojonego w kostkę pora i cebule. Smaż 10 minut.

Krok 3

Ryż ugotuj według przepisu na opakowaniu.

Krok 4

Pomidory z puszki przekrój na mniejsze części, dorzuć wraz z fasolą do mięsa. Papryki wydrąż i oczyść. Wlej do nich gorącą wodę.

Krok 5

Ryż wymieszaj z farszem mięsno-warzywnym. Dodaj łyżeczkę sosu chili i łyżkę masła. Gotuj przez 3 minuty.

Krok 6

Z papryk wylej wodę i napełnij je farszem. Na farszu zrób szlaczek z sosu chili.

Krok 7

Włóż do piekarnika nagrzanego do 150 stopni na 30 minut. 5 minut przed końcem pieczenia posyp serem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Papryki faszerowane po meksykańsku Mimi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Papryki faszerowane po meksykańsku Mimi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Papryki faszerowane po meksykańsku Mimi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Papryki faszerowane po meksykańsku Mimi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Papryki faszerowane po meksykańsku Mimi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Papryki faszerowane po meksykańsku Mimi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Papryki faszerowane po meksykańsku Mimi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Papryki faszerowane po meksykańsku Mimi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej