
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
3 sztuki
1 łyżka
1 łyżka
1 szczypta
1 szczypta
4 łyżki
350 gramów
4 sztuki
1 sztuka
1 łyżeczka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso podsmaż i dopraw.
Krok 2
Po 5 minutach dodaj pokrojonego w kostkę pora i cebule. Smaż 10 minut.
Krok 3
Ryż ugotuj według przepisu na opakowaniu.
Krok 4
Pomidory z puszki przekrój na mniejsze części, dorzuć wraz z fasolą do mięsa. Papryki wydrąż i oczyść. Wlej do nich gorącą wodę.
Krok 5
Ryż wymieszaj z farszem mięsno-warzywnym. Dodaj łyżeczkę sosu chili i łyżkę masła. Gotuj przez 3 minuty.
Krok 6
Z papryk wylej wodę i napełnij je farszem. Na farszu zrób szlaczek z sosu chili.
Krok 7
Włóż do piekarnika nagrzanego do 150 stopni na 30 minut. 5 minut przed końcem pieczenia posyp serem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej





























