Papryki faszerowane po meksykańsku Mimi

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 sztuka

1 łyżeczka

1 sztuka

4 sztuki

350 gramów

4 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

1 łyżka

3 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso podsmaż i dopraw.

Krok 2

Po 5 minutach dodaj pokrojonego w kostkę pora i cebule. Smaż 10 minut.

Krok 3

Ryż ugotuj według przepisu na opakowaniu.

Krok 4

Pomidory z puszki przekrój na mniejsze części, dorzuć wraz z fasolą do mięsa. Papryki wydrąż i oczyść. Wlej do nich gorącą wodę.

Krok 5

Ryż wymieszaj z farszem mięsno-warzywnym. Dodaj łyżeczkę sosu chili i łyżkę masła. Gotuj przez 3 minuty.

Krok 6

Z papryk wylej wodę i napełnij je farszem. Na farszu zrób szlaczek z sosu chili.

Krok 7

Włóż do piekarnika nagrzanego do 150 stopni na 30 minut. 5 minut przed końcem pieczenia posyp serem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Papryki faszerowane po meksykańsku Mimi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Papryki faszerowane po meksykańsku Mimi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Papryki faszerowane po meksykańsku Mimi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Papryki faszerowane po meksykańsku Mimi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Papryki faszerowane po meksykańsku Mimi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Papryki faszerowane po meksykańsku Mimi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Papryki faszerowane po meksykańsku Mimi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
7 osób ogląda przepis:
Bogracz węgierski
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej