Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
3 sztuki
1 łyżka
1 łyżka
1 szczypta
1 szczypta
4 łyżki
350 gramów
4 sztuki
1 sztuka
1 łyżeczka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso podsmaż i dopraw.
Krok 2
Po 5 minutach dodaj pokrojonego w kostkę pora i cebule. Smaż 10 minut.
Krok 3
Ryż ugotuj według przepisu na opakowaniu.
Krok 4
Pomidory z puszki przekrój na mniejsze części, dorzuć wraz z fasolą do mięsa. Papryki wydrąż i oczyść. Wlej do nich gorącą wodę.
Krok 5
Ryż wymieszaj z farszem mięsno-warzywnym. Dodaj łyżeczkę sosu chili i łyżkę masła. Gotuj przez 3 minuty.
Krok 6
Z papryk wylej wodę i napełnij je farszem. Na farszu zrób szlaczek z sosu chili.
Krok 7
Włóż do piekarnika nagrzanego do 150 stopni na 30 minut. 5 minut przed końcem pieczenia posyp serem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.
Czytaj więcej