kruche babeczki z jabłkiem i cynamonem

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

215

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

30 dekagramów

1 łyżeczka

2 łyżeczki

1 sztuka

1 łyżka

4 sztuki

2 łyżki

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto zagniatamy z podanych składników, wkładamy do zamrażalki na 15 minut.

Krok 2

Następnie wałkujemy około 1 cm placki. Układamy w foremkach.

Krok 3

Ciasto nakłuwamy, układamy pokrojone w plastry jabłka, posypujemy cukrem pudrem i cynamonem.

Krok 4

Z pozostałego ciasta formujemy kulki i zakrywamy całość nadzienia.

Krok 5

Pieczemy 30 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200 stopni.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej