kruche babeczki z jabłkiem i cynamonem

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

10 dekagramów

30 dekagramów

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżeczka

4 sztuki

2 łyżki

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto zagniatamy z podanych składników, wkładamy do zamrażalki na 15 minut.

Krok 2

Następnie wałkujemy około 1 cm placki. Układamy w foremkach.

Krok 3

Ciasto nakłuwamy, układamy pokrojone w plastry jabłka, posypujemy cukrem pudrem i cynamonem.

Krok 4

Z pozostałego ciasta formujemy kulki i zakrywamy całość nadzienia.

Krok 5

Pieczemy 30 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • kruche babeczki z jabłkiem i cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • kruche babeczki z jabłkiem i cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • kruche babeczki z jabłkiem i cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • kruche babeczki z jabłkiem i cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • kruche babeczki z jabłkiem i cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • kruche babeczki z jabłkiem i cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • kruche babeczki z jabłkiem i cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Muffinki marchewkowe
czas przygotowania
10 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej