
Składniki
200 gramów
200 gramów
1 opakowanie
1 pęczek
50 gramów
150 gramów
100 mililitrów
80 gramów
100 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na grubych oczkach zetrzyj ser mozzarella i ser żółty. W misce wymieszaj oba sery, natkę pietruszki, pokruszone orzechy włoskie oraz serek śmietankowy. Z powstałej masy uformuj małe serowe kulki o średnicy 3-5 cm.
Krok 2
W oddzielnej misce wymieszaj mąkę z wodą. W powstałym cieście zanurz pojedynczo każdą z serowych kulek, a następnie obtocz je w panierce Knorr Fic chrupiący kurczak z papryką.
Krok 3
Serowe kulki w panierce smaż na rozgrzanym oleju do momentu, aż uzyskają złoty kolor. Podawaj jako ciepłą przekąskę z ulubionym dressingiem lub dipem.

Dobra rada:
Kulki serowe w panierce będą smakować ciekawiej, jeśli do mieszanki serowej dodasz dowolny ser pleśniowy.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Knorr Fix panierka chrupiący kurczak z papryką
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kulki serowe w panierce
Miłośnicy serów! Jesteście z nami? Przygotowaliśmy dla Was coś specjalnego! Zapewne poznaliście już dziesiątki sposobów na wykorzystanie sera w kuchni. My jednak proponujemy podać go w zupełnie innej formie! Przed Wami kulki serowe w panierce, które zachwycają konsystencją i znakomitym smakiem. Na liście składników znajdziecie goudę oraz mozzarellę. Jeżeli jednak macie ulubiony rodzaj sera, którego nie uwzględniliśmy, to śmiało dodajcie go do panierowanych kulek. Warto eksperymentować w kuchni, by poprawić smak każdej przekąski.
Dla kogo?
Kuleczki serowe w panierce pokocha każdy, kto lubi ciepłe i chrupiące przekąski z aksamitnym nadzieniem. Pycha!
Na jaką okazję?
Kulki serowe w panierce przygotujesz w zaledwie pół godziny! Jest to idealna opcja na szybką, imprezową przekąskę. Podaj je znajomym, a znikną z talerzy w kilka minut. Warto mieć w zapasach większą ilość składników, bo mogą się przydać do zrobienia dodatkowej porcji tej pysznej i prostej przekąski!
Czy wiesz, że?
Serowe kulki w panierce posmakują zarówno dorosłym, jak i dzieciom? Wystarczy, że dodasz Wasze ulubione sery, a wyśmienita przekąska na ciepło szybko zniknie ze stołu.
Dla urozmaicenia:
Jak udoskonalić kulki serowe w panierce? Przepis na te smaczne przekąski dobrze będzie komponował się z dipami. W szczególności polecamy przygotowanie sosu czosnkowego lub pomidorowego. Jeżeli jednak nie masz czasu, to dobrze sprawdzi się również klasyczny ketchup, który na ogół każdy z nas posiada w lodówce.