Owocowy Raj

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

2

8 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

40 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

biszkopt:

6 sztuk

0.8 szklanki

1.5 szklanki

2 łyżeczki

bita śmietana:

6 opakowań

7 opakowań

1 opakowanie

dodatkowo:

5 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka z cukrem ubijamy 10-15 minut na puszystą masę. Dodajemy przesianą mąkę z proszkiem i delikatnie mieszamy.

Krok 2

Wlewamy do dużej tortownicy, pieczemy w temp. 200 stopni. Studzimy i przekrawamy na 3 krążki.

Krok 3

Spód i środkowy krążek nasączamy naparem z herbaty lub alkoholem. Śmietanę z cukrem i żel- fikasami miksujemy.

Krok 4

Spód tortu smarujemy dżemem, wykładamy część bitej śmietany, przykrywamy drugim krążkiem.

Krok 5

Nakładamy warstwę bitej śmietany i przykrywamy kolejnym krążkiem.

Krok 6

Wierzch i boki smarujemy bitą śmietaną. Dekorujemy owocami. Wstawiamy do lodówki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Owocowy Raj - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Owocowy Raj - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Owocowy Raj - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Owocowy Raj - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Owocowy Raj - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Owocowy Raj - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Owocowy Raj - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej