Owocowy Raj

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

2

8 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

40 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

biszkopt:

6 sztuk

0.8 szklanki

1.5 szklanki

2 łyżeczki

bita śmietana:

6 opakowań

7 opakowań

1 opakowanie

dodatkowo:

5 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka z cukrem ubijamy 10-15 minut na puszystą masę. Dodajemy przesianą mąkę z proszkiem i delikatnie mieszamy.

Krok 2

Wlewamy do dużej tortownicy, pieczemy w temp. 200 stopni. Studzimy i przekrawamy na 3 krążki.

Krok 3

Spód i środkowy krążek nasączamy naparem z herbaty lub alkoholem. Śmietanę z cukrem i żel- fikasami miksujemy.

Krok 4

Spód tortu smarujemy dżemem, wykładamy część bitej śmietany, przykrywamy drugim krążkiem.

Krok 5

Nakładamy warstwę bitej śmietany i przykrywamy kolejnym krążkiem.

Krok 6

Wierzch i boki smarujemy bitą śmietaną. Dekorujemy owocami. Wstawiamy do lodówki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Owocowy Raj - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Owocowy Raj - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Owocowy Raj - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Owocowy Raj - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Owocowy Raj - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Owocowy Raj - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Owocowy Raj - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Torcik
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej