Pasta z fasoli z pumperniklem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dieta obniżająca cholesterol 2000 kcal

105 przepisów - 21 dni

Pasta z fasoli z pumperniklem

Autor: dr Ewa Rychlik

ratingratingratingratingrating

5

heart
55 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

79 osób wydrukowało

Pobierz pdf

165 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

16 sztuk

120 gramów

2 sztuki

16 sztuk

6 łyżeczek

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Fasolę namocz wcześniej na kilka godzin. Zmień wodę i ugotuj. Lekko przestudzoną zmiksuj blenderem wraz z obranym czosnkiem i olejem. Dopraw oregano.

Pasta z fasoli z pumperniklem - Krok 1

Krok 2

Suszone śliwki pokrój w drobną kostkę.

Pasta z fasoli z pumperniklem - Krok 2

Krok 3

Nałóż pastę na kawałki pumpernikla, posyp suszonymi śliwkami.

Pasta z fasoli z pumperniklem - Krok 3
dr Ewa Rychlik

Dobra rada:

Posiłek jest dobrym źródłem: potasu, fosforu, miedzi, manganu, folianów.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasta z fasoli z pumperniklem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasta z fasoli z pumperniklem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasta z fasoli z pumperniklem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasta z fasoli z pumperniklem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasta z fasoli z pumperniklem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasta z fasoli z pumperniklem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasta z fasoli z pumperniklem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pasta z fasoli z pumperniklem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej