Pina Colada z lodami waniliowymi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pina Colada z lodami waniliowymi

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
16 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 mililitrów

100 mililitrów

4 sztuki

2 łyżki

1 łyżeczka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zmiksuj blenderem lody waniliowe Carte d'Or z mlekiem kokosowym, likierem, sokiem ananasowym i kostkami lodu. Musisz uzyskać gładką masę.

Krok 2

Przelej koktajl do schłodzonego kieliszka. Posyp wiórkami czekolady i podawaj ze słomką.

przepisy.pl

Dobra rada:

Okazja: Słodkie chwile orzeźwienia

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pina Colada z lodami waniliowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pina Colada z lodami waniliowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pina Colada z lodami waniliowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pina Colada z lodami waniliowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pina Colada z lodami waniliowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pina Colada z lodami waniliowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pina Colada z lodami waniliowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pina Colada z lodami waniliowymi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej