Dieta 1500 kalorii wysokobiałkowa
70 przepisów - 14 dni
Pomidory faszerowane soczewicą czarną, cukinią i grzybami
łatwe
1 osoba zapisała

Składniki
2 sztuki
70 gramów
0.5 sztuki
50 gramów
30 gramów
0.5 łyżeczki
1 szczypta
1 szczypta
0.25 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Pomidory umyj, odetnij kapelusze. Środek wydrąż.

Krok 2
Cukinię pokrój w plastry i grilluj na patelni, następnie pokrój w kostkę. Pieczarki pokrój w kostkę, podsmaż na patelni.

Krok 3
W misce wymieszaj wszystkie składniki. Dodaj przyprawy.

Krok 4
Każdy pomidor dokładnie nadziej nadzieniem, przykryj kapeluszem. Ułóż w naczyniu żaroodpornym.

Krok 5
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, piecz około 25 minut.


Dobra rada:
Dieta białkowa nie jest przeznaczona dla każdego, przed jej zastosowaniem skonsultuj się z lekarzem rodzinnym lub dietetykiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Bazylia z krajów śródziemnomorskich Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej
Pomidory faszerowane soczewicą czarną, cukinią i grzybami
Pora na: Kolację.
Przygotowując kolację, warto pamiętać, aby była miłym kulinarnym zwieńczeniem dnia. W trend ten doskonale wpisują się pomidory faszerowane soczewicą, cukinią i grzybami. Jak mawiają wytrawni kucharze, danie to ma w sobie „to coś”. Sekret tkwi w idealnym doborze składników oraz przypraw, które tworzą wyjątkowy smak i aromat. Pomidory, mimo że są proste do przygotowania, zachwycają również formą. Są więc idealnym pomysłem na posiłek podczas domowej imprezy. Nie pozostaje nic innego, jak tylko zrobić niezbędne zakupy i zaszyć się na pół godziny w kuchni. Będzie naprawdę smacznie!
Dla kogo?
Pomidory faszerowane to idealne uzupełnienie menu. Danie przypadnie do gustu osobom aktywnym, które poszukują inspiracji na wysokobiałkowe potrawy.
Wiesz, co jesz!
Kolacja z naszego przepisu to 378,8 kcal, 44,8 g błonnika oraz 21 g białka.
Czy wiesz, że?
Nazwa cukinia pochodzi bezpośrednio z języka włoskiego i oznacza małą dynię. We Włoszech właśnie wyselekcjonowano odmianę cukinii, którą do dziś spotyka się na całym świecie.