PYCHA PIGA

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

2

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

53 osoby zapisały

Udostępnij
PYCHA PIGA

Składniki

ciasto:

6 sztuk

1 szklanka

1 szklanka

1 szklanka

1.5 łyżeczki

1 opakowanie

1 opakowanie

krem:

5 sztuk

1.5 szklanki

1 szklanka

2 łyżeczki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

KREM: Cukier, cukier waniliowy i 1 szklankę soku z brzoskwiń zagotować. Rozdrobnione w 1/2 szklanki soku, mąkę i żółtka roztrzepać i wlać do gotującego się syropu.

Krok 2

Krem ostudzić i utrzeć z kostką Kasi.

Krok 3

CIASTO: Upiec biszkopt i przekroić.

Krok 4

Na 1 placek dodać cienką warstwę kremu, ułożyć okrągłe biszkopty i między nie brzoskwinie z puszki.

Krok 5

Całość zalać galaretką brzoskwiniową wcześniej przygotowaną.

Krok 6

Następnie nałożyć resztę kremu i przykryć drugą połówką ciasta!

Krok 7

UDEKOROWAĆ. Smacznego!!!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • PYCHA PIGA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • PYCHA PIGA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • PYCHA PIGA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • PYCHA PIGA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • PYCHA PIGA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • PYCHA PIGA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • PYCHA PIGA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Magiczne ciasto
czas przygotowania
10 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej