PYSZNE CIASTO Z TRUSKAWKAMI

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

256

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij
PYSZNE CIASTO Z TRUSKAWKAMI

Składniki

ciasto:

4 sztuki

0.5 szklanki

1 szklanka

0.5 szklanki

1 łyżeczka

2 łyżki

krem:

1 sztuka

1 szklanka

1 kilogram

wierzch:

null gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Białka ubić na sztywno z cukrem. Do żółtek dodać 2 łyżki oleju i dodać do ubitych białek, wymieszać ciasto i wylać na blachę.

Krok 2

Sposób wykonania masy: Kasię ucieramy z cukrem na puszystą masę, stopniowo do utartej masy dodajemy przekrojone na pół truskawki.

Krok 3

Gotową masą przekładamy placek.

Krok 4

Na górę placka dajemy połówki truskawek i zalewamy galaretką truskawkową.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • PYSZNE CIASTO Z TRUSKAWKAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • PYSZNE CIASTO Z TRUSKAWKAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • PYSZNE CIASTO Z TRUSKAWKAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • PYSZNE CIASTO Z TRUSKAWKAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • PYSZNE CIASTO Z TRUSKAWKAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • PYSZNE CIASTO Z TRUSKAWKAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • PYSZNE CIASTO Z TRUSKAWKAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej