Sałatka z grillowanej cukinii przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z grillowanej cukinii

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

100 gramów

1 sztuka

0.5 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

1 opakowanie

3 łyżki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sos Knorr wymieszaj z wodą i majonezem.

Krok 2

Cukinię i bakłażana pokrój w grubsze plastry ( bakłażana wcześniej posyp solą, odstaw na 15 minut i spłucz nadmiar soli ), paprykę oczyść z nasion i pokrój w trójkąty, mogą być nie równe, cebulę pokrój w piórka, papryczkę chili pokrój w drobne paski ( bez pestek ).

Krok 3

Pokrojone warzywa przesmaż na patelni grillowej każde osobno i dopraw pieprzem.

Krok 4

Na talerzu ułóż na przemian warzywa, posyp papryczką chili i pomidorami pokrojonymi w paski.

Krok 5

Podawaj warzywa polane sosem i udekorowane liśćmi bazylii.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z grillowanej cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z grillowanej cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z grillowanej cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z grillowanej cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z grillowanej cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z grillowanej cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z grillowanej cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z grillowanej cukinii - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Burrito wegetariańskie
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

średnie

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej