
Składniki
300 gramów
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
100 gramów
1 sztuka
0.5 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
1 opakowanie
3 łyżki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sos Knorr wymieszaj z wodą i majonezem.
Krok 2
Cukinię i bakłażana pokrój w grubsze plastry ( bakłażana wcześniej posyp solą, odstaw na 15 minut i spłucz nadmiar soli ), paprykę oczyść z nasion i pokrój w trójkąty, mogą być nie równe, cebulę pokrój w piórka, papryczkę chili pokrój w drobne paski ( bez pestek ).
Krok 3
Pokrojone warzywa przesmaż na patelni grillowej każde osobno i dopraw pieprzem.
Krok 4
Na talerzu ułóż na przemian warzywa, posyp papryczką chili i pomidorami pokrojonymi w paski.
Krok 5
Podawaj warzywa polane sosem i udekorowane liśćmi bazylii.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej