Sałatka z kolorowych świderków przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z kolorowych świderków

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

1 łyżka

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

2 sztuki

1 łyżka

8 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al dente.

Krok 2

Pokrojona w kostkę pierś z kurczaka podsmaż na oleju.

Krok 3

Cebulki obierz, sparz wrzątkiem i pokrój na połówki.

Krok 4

W salaterce ułóż ukolę, wrzuć makaron, cebulki i mięso. Dopraw solą i pieprzem, posyp ziołami i parmezanem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z kolorowych świderków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z kolorowych świderków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z kolorowych świderków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z kolorowych świderków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z kolorowych świderków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z kolorowych świderków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z kolorowych świderków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z kolorowych świderków - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Grochówka wojskowa
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej