
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
100 gramów
1 opakowanie
250 gramów
1 pęczek
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sałaty opłukać pod bieżącą wodą i odstawić na durszlaku do obeschnięcia. Pomidor umyć i pokroić w kostkę. Ze szparagów odłamać zdrewniałe końce i obgotować kilka minut. Odcedzić.
Krok 2
W misce wymieszać sałaty z bazylią, dodać pomidor i szparagi pokrojone na mniejsze kawałki. Przełożyć na talerze.
Krok 3
Podawać polane sosem przygotowanym z wymieszanym z sosem sałatkowym Knorr i zmiażdżonym czosnkiem oraz posypane grzankami.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej