Sałatka ze szparagami i sosem cezar przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka ze szparagami i sosem cezar

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

1

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

100 gramów

1 opakowanie

250 gramów

1 pęczek

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałaty opłukać pod bieżącą wodą i odstawić na durszlaku do obeschnięcia. Pomidor umyć i pokroić w kostkę. Ze szparagów odłamać zdrewniałe końce i obgotować kilka minut. Odcedzić.

Krok 2

W misce wymieszać sałaty z bazylią, dodać pomidor i szparagi pokrojone na mniejsze kawałki. Przełożyć na talerze.

Krok 3

Podawać polane sosem przygotowanym z wymieszanym z sosem sałatkowym Knorr i zmiażdżonym czosnkiem oraz posypane grzankami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka ze szparagami i sosem cezar - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka ze szparagami i sosem cezar - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka ze szparagami i sosem cezar - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka ze szparagami i sosem cezar - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka ze szparagami i sosem cezar - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka ze szparagami i sosem cezar - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka ze szparagami i sosem cezar - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka ze szparagami i sosem cezar - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sałatka z kiełbasą
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej