Sałatka ze szparagami i sosem cezar

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

1

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

1 pęczek

1 sztuka

100 gramów

1 sztuka

1 szklanka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałaty opłukać pod bieżącą wodą i odstawić na durszlaku do obeschnięcia. Pomidor umyć i pokroić w kostkę. Ze szparagów odłamać zdrewniałe końce i obgotować kilka minut. Odcedzić.

Krok 2

W misce wymieszać sałaty z bazylią, dodać pomidor i szparagi pokrojone na mniejsze kawałki. Przełożyć na talerze.

Krok 3

Podawać polane sosem przygotowanym z wymieszanym z sosem sałatkowym Knorr i zmiażdżonym czosnkiem oraz posypane grzankami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka ze szparagami i sosem cezar - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka ze szparagami i sosem cezar - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka ze szparagami i sosem cezar - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka ze szparagami i sosem cezar - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka ze szparagami i sosem cezar - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka ze szparagami i sosem cezar - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka ze szparagami i sosem cezar - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej