
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
100 gramów
1 opakowanie
250 gramów
1 pęczek
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sałaty opłukać pod bieżącą wodą i odstawić na durszlaku do obeschnięcia. Pomidor umyć i pokroić w kostkę. Ze szparagów odłamać zdrewniałe końce i obgotować kilka minut. Odcedzić.
Krok 2
W misce wymieszać sałaty z bazylią, dodać pomidor i szparagi pokrojone na mniejsze kawałki. Przełożyć na talerze.
Krok 3
Podawać polane sosem przygotowanym z wymieszanym z sosem sałatkowym Knorr i zmiażdżonym czosnkiem oraz posypane grzankami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej