Sałatka ze szparagami i sosem cezar przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka ze szparagami i sosem cezar

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

1

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

100 gramów

1 opakowanie

250 gramów

1 pęczek

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałaty opłukać pod bieżącą wodą i odstawić na durszlaku do obeschnięcia. Pomidor umyć i pokroić w kostkę. Ze szparagów odłamać zdrewniałe końce i obgotować kilka minut. Odcedzić.

Krok 2

W misce wymieszać sałaty z bazylią, dodać pomidor i szparagi pokrojone na mniejsze kawałki. Przełożyć na talerze.

Krok 3

Podawać polane sosem przygotowanym z wymieszanym z sosem sałatkowym Knorr i zmiażdżonym czosnkiem oraz posypane grzankami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka ze szparagami i sosem cezar - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka ze szparagami i sosem cezar - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka ze szparagami i sosem cezar - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka ze szparagami i sosem cezar - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka ze szparagami i sosem cezar - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka ze szparagami i sosem cezar - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka ze szparagami i sosem cezar - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka ze szparagami i sosem cezar - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej