
Składniki
1.33 sztuki
1.33 sztuki
1.33 sztuki
20 sztuk
2 sztuki
1 sztuka
4 sztuki
4 sztuki
4 sztuki
120 gramów
4 sztuki
1 listek
sos do sałatki:
4 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Warzywa umyć i pokroić (forma dowolna). Całość dokładnie wymieszać.

Krok 2
Orzechy posiekać i dodać do warzyw.

Krok 3
Ugotować makaron według instrukcji na opakowaniu i dodać do warzyw.

Krok 4
Przygotować sos – mieszając oliwę z sokiem z cytryny. Dodać do sałatki. Całość posypać ziołami i dokładnie wymieszać.


Dobra rada:
Posiłek jest dobrym źródłem: potasu, fosforu, magnezu, miedzi, manganu, witamin: A, E, C, B1, B6, kwasu foliowego.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej





























