
Składniki
1.33 sztuki
1.33 sztuki
1.33 sztuki
20 sztuk
2 sztuki
1 sztuka
4 sztuki
4 sztuki
4 sztuki
120 gramów
4 sztuki
1 listek
sos do sałatki:
4 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Warzywa umyć i pokroić (forma dowolna). Całość dokładnie wymieszać.

Krok 2
Orzechy posiekać i dodać do warzyw.

Krok 3
Ugotować makaron według instrukcji na opakowaniu i dodać do warzyw.

Krok 4
Przygotować sos – mieszając oliwę z sokiem z cytryny. Dodać do sałatki. Całość posypać ziołami i dokładnie wymieszać.


Dobra rada:
Posiłek jest dobrym źródłem: potasu, fosforu, magnezu, miedzi, manganu, witamin: A, E, C, B1, B6, kwasu foliowego.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej