Sałatka z makaronem typu ryż, zielonym jabłkiem, zielonym ogórkiem, szczypiorkiem i olejem rzepakowym
łatwe
89 osób zapisało

Składniki
12 łyżek
2 sztuki
4 sztuki
1 sztuka
4 łyżki
4 łyżki
4 łyżki
8 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Ugotować makaron według przepisu na opakowaniu.

Krok 2
Jabłko i ogórka umyć, a następnie pokroić w drobne paseczki. Awokado pokroić na drobne części.

Krok 3
Połączyć makaron, jabłko, ogórka, awokado, szczypiorek z olejem i sokiem z cytryny. Wymieszaną surówkę posypać posiekanymi listkami mięty.


Dobra rada:
Posiłek jest dobrym źródłem: potasu, miedzi, witamin: E, C oraz kwasu foliowego.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej