Sałatka z makaronem typu ryż, zielonym jabłkiem, zielonym ogórkiem, szczypiorkiem i olejem rzepakowym
łatwe
89 osób zapisało

Składniki
12 łyżek
2 sztuki
4 sztuki
1 sztuka
4 łyżki
4 łyżki
4 łyżki
8 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Ugotować makaron według przepisu na opakowaniu.

Krok 2
Jabłko i ogórka umyć, a następnie pokroić w drobne paseczki. Awokado pokroić na drobne części.

Krok 3
Połączyć makaron, jabłko, ogórka, awokado, szczypiorek z olejem i sokiem z cytryny. Wymieszaną surówkę posypać posiekanymi listkami mięty.


Dobra rada:
Posiłek jest dobrym źródłem: potasu, miedzi, witamin: E, C oraz kwasu foliowego.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej