Sałatka z ogórków II przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z ogórków II

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
11 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

10 sztuk

1 opakowanie

4 sztuki

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ogórki umyj i (jeżeli wolisz) obierz ze skórki. Pokrój je w cienkie plastry.

Krok 2

Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z wodą i olejem. Czosnek przeciśnij przez praskę, dodaj do sosu wraz z cukrem i octem.

Krok 3

Wszystkie składniki wymieszaj. Odstaw na godzinę.

Krok 4

Po godzinie całość umieść w słoikach i pasteryzuj ok. 10 – 15 minut.

Krok 5

Sałatka smakuje najlepiej podana następnego dnia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z ogórków II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z ogórków II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z ogórków II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z ogórków II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z ogórków II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z ogórków II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z ogórków II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z ogórków II - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Ciabatta z awokado
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka z ogórków IISałatka z ogórków II

Przepis na sałatkę z ogórków to idealna propozycja dla wszystkich, którzy lubią piklowane warzywa. W zalewie wyraźnie wyczuwalny jest smak czosnku oraz ziół. Dla jeszcze lepszego efektu dodaj do słoika świeży koper i niewielką cebulę. Sałatkę podawaj do pieczonych mięs i potraw z grilla. Doskonale sprawdzi się też jako dodatek do ryb lub kanapek z wędliną. Serwuj ją na obiad, na przykład w połączeniu z kotletem schabowym i opiekanymi w piekarniku ziemniakami lub jako przekąskę między posiłkami. Sałatka z ogórków urozmaici również smak domowych burgerów. Co ważne, warzywa przygotowane w ten sposób zachowują na długo swój świeży zapach i chrupkość. Sprawdzą się zatem w szczególności w sezonie zimowym. Po przeprowadzeniu procesu pasteryzacji sałatki, odstaw ją na kilka dni – dzięki temu poszczególne smaki i zapachy połączą się w jeden. Sałatka z ogórków polecana jest tym, którzy szukają urozmaicenia dla popularnych surówek. Koniecznie sprawdź ten przepis i przygotuj dzięki niemu prostą, ale wyjątkowo smaczną i uniwersalną przekąskę.