Sałatka z selera i gruszek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z selera i gruszek

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
12 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

null

1 sztuka

4 sztuki

null

50 gramów

120 mililitrów

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Seler ugotuj, obrać, pokrój w paseczki lub zetrzyj na specjalnej tarce do drobnych słupków. Gruszki obierz , pokrój w kostkę i skrop sokiem z cytryny.

Krok 2

1,5 cm korzenia imbiru obierz, zetrzyj i utrzyj z płatkami migdałowymi, dodaj majonez, szczyptę soli i pieprzu.

Krok 3

Na półmisku ułóż warstwę selera, warstwę gruszek, zalej sosem majonezowym i udekoruj miętą i plasterkami cytryny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z selera i gruszek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z selera i gruszek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z selera i gruszek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z selera i gruszek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z selera i gruszek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z selera i gruszek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z selera i gruszek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z selera i gruszek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej