
Składniki
1 sztuka
null
null
1 sztuka
4 sztuki
null
50 gramów
120 mililitrów
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Seler ugotuj, obrać, pokrój w paseczki lub zetrzyj na specjalnej tarce do drobnych słupków. Gruszki obierz , pokrój w kostkę i skrop sokiem z cytryny.
Krok 2
1,5 cm korzenia imbiru obierz, zetrzyj i utrzyj z płatkami migdałowymi, dodaj majonez, szczyptę soli i pieprzu.
Krok 3
Na półmisku ułóż warstwę selera, warstwę gruszek, zalej sosem majonezowym i udekoruj miętą i plasterkami cytryny.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej