Serek naturalny homogenizowany z musem malinowym i płatkami owsianymi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Serek naturalny homogenizowany z musem malinowym i płatkami owsianymi

Autor: mgr inż. Paulina Gąsiewska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
22 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
10 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

7.5 łyżki

1 szklanka

1 łyżka

1 łyżka

1 garść

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Maliny podgrzewaj w garnku do momentu aż się rozpadną. Dodaj miód i w razie potrzeby, odrobinę wody.

Serek naturalny homogenizowany z musem malinowym i płatkami owsianymi - Krok 1

Krok 2

Serek wyłóż do miseczki, polej ostudzonymi malinami i posyp płatkami. Podawaj z listkami świeżej mięty.

Serek naturalny homogenizowany z musem malinowym i płatkami owsianymi - Krok 2
mgr inż. Paulina  Gąsiewska

Dobra rada:

Posiłek jest dobrym źródłem: potasu, wapnia, fosforu, miedzi, witaminy B2, witaminy C, folianów.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Serek naturalny homogenizowany z musem malinowym i płatkami owsianymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Serek naturalny homogenizowany z musem malinowym i płatkami owsianymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Serek naturalny homogenizowany z musem malinowym i płatkami owsianymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Serek naturalny homogenizowany z musem malinowym i płatkami owsianymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Serek naturalny homogenizowany z musem malinowym i płatkami owsianymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Serek naturalny homogenizowany z musem malinowym i płatkami owsianymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Serek naturalny homogenizowany z musem malinowym i płatkami owsianymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Serek naturalny homogenizowany z musem malinowym i płatkami owsianymi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej