Serek naturalny homogenizowany z musem malinowym i płatkami owsianymi
łatwe
8 osób zapisało

Składniki
7.5 łyżki
1 szklanka
1 łyżka
1 łyżka
1 garść
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Maliny podgrzewaj w garnku do momentu aż się rozpadną. Dodaj miód i w razie potrzeby, odrobinę wody.

Krok 2
Serek wyłóż do miseczki, polej ostudzonymi malinami i posyp płatkami. Podawaj z listkami świeżej mięty.


Dobra rada:
Posiłek jest dobrym źródłem: potasu, wapnia, fosforu, miedzi, witaminy B2, witaminy C, folianów.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej