Serowa pajęczynka

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

111

20 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

masa serowa:

50 dekagramów

0.5 kilograma

0.5 szklanki

5 łyżek

2 opakowania

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Upiec biszkopt w tortownicy o średnicy 26 cm, po wystudzeniu nasączyć go.

Krok 2

Truskawki zmiksować z cukrem.

Krok 3

Do serka dodać 2 łyżki rozpuszczonej żelatyny, wymieszać i podzielić na dwie części.

Krok 4

Do jednej części dodać zmiksowane truskawki i 3 łyżki rozpuszczonej żelatyny.

Krok 5

Na biszkoptowy spód szprycką wyciskać na zmianę czerwone i białe koła.

Krok 6

Zalać tężejącą galaretką.

Krok 7

Szprycką napełnioną bitą śmietaną zrobić pajęczynę .

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Serowa pajęczynka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Serowa pajęczynka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Serowa pajęczynka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Serowa pajęczynka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Serowa pajęczynka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Serowa pajęczynka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Serowa pajęczynka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej