
Składniki
12 sztuk
100 gramów
500 gramów
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
1 opakowanie
4 łyżki
2 łyżki
1 łyżeczka
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Boczek pokrój w kostkę i wytop na patelni. Umyj i obierz jabłko i pokrój na małe kawałeczki.
Krok 2
Obierz banana i pokrój w krążki. Jogurt wymieszaj z majonezem i dopraw przyprawą curry, solą i pieprzem.
Krok 3
Dodaj jabłko i banana, wymieszaj. Ugotuj fasolkę w osolonej wodzie z dodatkiem cząbru i odcedź.
Krok 4
Opłucz starannie śledzie i ułóż na talerzach z fasolką. Cebulę obierz i umyj, pokrój w krążki i udekoruj nią śledzie. Tak przygotowane śledzie podaj z smażonym boczkiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej