Śledź na dwa sposoby przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Śledź na dwa sposoby

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

12 sztuk

100 gramów

500 gramów

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

1 opakowanie

4 łyżki

2 łyżki

1 łyżeczka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Boczek pokrój w kostkę i wytop na patelni. Umyj i obierz jabłko i pokrój na małe kawałeczki.

Krok 2

Obierz banana i pokrój w krążki. Jogurt wymieszaj z majonezem i dopraw przyprawą curry, solą i pieprzem.

Krok 3

Dodaj jabłko i banana, wymieszaj. Ugotuj fasolkę w osolonej wodzie z dodatkiem cząbru i odcedź.

Krok 4

Opłucz starannie śledzie i ułóż na talerzach z fasolką. Cebulę obierz i umyj, pokrój w krążki i udekoruj nią śledzie. Tak przygotowane śledzie podaj z smażonym boczkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Śledź na dwa sposoby - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Śledź na dwa sposoby - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Śledź na dwa sposoby - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Śledź na dwa sposoby - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Śledź na dwa sposoby - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Śledź na dwa sposoby - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Śledź na dwa sposoby - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Śledź na dwa sposoby - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej