
Składniki
12 sztuk
100 gramów
500 gramów
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
1 opakowanie
4 łyżki
2 łyżki
1 łyżeczka
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Boczek pokrój w kostkę i wytop na patelni. Umyj i obierz jabłko i pokrój na małe kawałeczki.
Krok 2
Obierz banana i pokrój w krążki. Jogurt wymieszaj z majonezem i dopraw przyprawą curry, solą i pieprzem.
Krok 3
Dodaj jabłko i banana, wymieszaj. Ugotuj fasolkę w osolonej wodzie z dodatkiem cząbru i odcedź.
Krok 4
Opłucz starannie śledzie i ułóż na talerzach z fasolką. Cebulę obierz i umyj, pokrój w krążki i udekoruj nią śledzie. Tak przygotowane śledzie podaj z smażonym boczkiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej