Śledź na dwa sposoby przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Śledź na dwa sposoby

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

12 sztuk

100 gramów

500 gramów

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

1 opakowanie

4 łyżki

2 łyżki

1 łyżeczka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Boczek pokrój w kostkę i wytop na patelni. Umyj i obierz jabłko i pokrój na małe kawałeczki.

Krok 2

Obierz banana i pokrój w krążki. Jogurt wymieszaj z majonezem i dopraw przyprawą curry, solą i pieprzem.

Krok 3

Dodaj jabłko i banana, wymieszaj. Ugotuj fasolkę w osolonej wodzie z dodatkiem cząbru i odcedź.

Krok 4

Opłucz starannie śledzie i ułóż na talerzach z fasolką. Cebulę obierz i umyj, pokrój w krążki i udekoruj nią śledzie. Tak przygotowane śledzie podaj z smażonym boczkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Śledź na dwa sposoby - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Śledź na dwa sposoby - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Śledź na dwa sposoby - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Śledź na dwa sposoby - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Śledź na dwa sposoby - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Śledź na dwa sposoby - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Śledź na dwa sposoby - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Śledź na dwa sposoby - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Zupa ziemniaczana
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej