
Składniki
3 łyżki
1 szczypta
200 mililitrów
2 łyżki
4 sztuki
200 gramów
100 gramów
2 łyżki
2 łyżki
1 sztuka
1 sztuka
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mąkę posiekaj z zimnym masłem i skruszoną Przyprawą w mini kostkach Pietruszka Knorr, dodaj 3 łyżki zimnej wody i zagnieć szybko ciasto. Odstaw do lodówki na 30 minut.
Krok 2
Ciastem wylep wysmarowana tłuszczem dużą formę do tarty lub tortownicę zostawiając wysoki brzeg i zapiecz 15 minut w temperaturze 200 stopni.
Krok 3
Jajka roztrzep, dodaj śmietanę, starty ser, szczyptę pieprzu i zioła, wymieszaj i wylej na ciasto. Tartę zapiekaj jeszcze przez 30 minut. Udekoruj bazylią.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej