Ucierane z truskawkami

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

456

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

20 dekagramów

16 dekagramów

1 opakowanie

20 dekagramów

1 łyżka

4 sztuki

1 łyżeczka

1 szczypta

50 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mikserem utrzeć Kasię z cukrem, cukrem waniliowym i szczyptą soli.

Krok 2

Ciągle ucierając dodawać po jednym jajku.

Krok 3

Połączyć mąkę pszenną z ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia.

Krok 4

Dodać do masy, wymieszać, aby powstało gładkie ciasto.

Krok 5

Napełnić ciastem natłuszczoną formę, na cieście ułożyć owoce.

Krok 6

Piec 45 minut w temp. 170 stopni.

Krok 7

Gorące ciasto posypać cukrem pudrem z cukrem waniliowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ucierane z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ucierane z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ucierane z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ucierane z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ucierane z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ucierane z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ucierane z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej