Składniki
3 łyżki
0.5 sztuki
70 gramów
1 sztuka
100 gramów
1 sztuka
1 opakowanie
6 sztuk
0.25 sztuki
1 pęczek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W garnku przesmaż na oliwie cebulę. Dodaj saszetkę Kaszotto Meksykańskie, fasolę, kukurydzę, paprykę, pomidory i zalej ok. 250 ml wody i gotuj ok. 15 minut.
Krok 2
Gdy kaszotto będzie gotowe nałóż go na placki kukurydziane. Dodaj avocado pokrojone w kostkę oraz kolendrę i zwiń.
Krok 3
Grilluj burito na patelni. Podawaj z salsą pomidorową, kwaśną śmietaną i limonką.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Wegańskie burittos z kaszottem
Ale Meksyk! Chyba nie kogo trzeba przekonywać, że kuchnia meksykańska ma swoich miłośników na całym świecie i z roku na roku zyskuje na popularności. Potrawy pochodzące z tego zakątka zachęcają nie tylko dzięki ciekawym dla ucha nazwom, ale także uniwersalnym recepturom. Tortilla czy quesadilla to klasyki same w sobie! A co powiesz na wegetariańskie burritos z kaszotto? Tego jeszcze nie było!
Dla kogo?
Dla osób będących na diecie wegetariańskiej oraz dla wszystkich tych, którzy szukają przepisu na burritos w wersji bezmięsnej.
Na jaką okazję?
Organizujesz imprezę? A może wieczór filmowy z przyjaciółmi? Wegetariańskie burritos z kaszotto sprawdzą się idealnie w formie szybkiej i smacznej przekąski.
Czy wiesz, że?
Burrito to nic innego jak zawinięta pszenna tortilla z farszem w środku. Potrawę podaje się lekko zgrillowaną, z dodatkiem salsy.
Dla urozmaicenia:
Burrito podawaj z salsą pomidorową, limonką i kwaśną śmietaną.