
Składniki
3 łyżki
0.5 sztuki
70 gramów
1 sztuka
100 gramów
1 sztuka
1 opakowanie
6 sztuk
0.25 sztuki
1 pęczek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W garnku przesmaż na oliwie cebulę. Dodaj saszetkę Kaszotto Meksykańskie, fasolę, kukurydzę, paprykę, pomidory i zalej ok. 250 ml wody i gotuj ok. 15 minut.

Krok 2
Gdy kaszotto będzie gotowe nałóż go na placki kukurydziane. Dodaj avocado pokrojone w kostkę oraz kolendrę i zwiń.

Krok 3
Grilluj burito na patelni. Podawaj z salsą pomidorową, kwaśną śmietaną i limonką.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Wegańskie burittos z kaszottem
Ale Meksyk! Chyba nie kogo trzeba przekonywać, że kuchnia meksykańska ma swoich miłośników na całym świecie i z roku na roku zyskuje na popularności. Potrawy pochodzące z tego zakątka zachęcają nie tylko dzięki ciekawym dla ucha nazwom, ale także uniwersalnym recepturom. Tortilla czy quesadilla to klasyki same w sobie! A co powiesz na wegetariańskie burritos z kaszotto? Tego jeszcze nie było!
Dla kogo?
Dla osób będących na diecie wegetariańskiej oraz dla wszystkich tych, którzy szukają przepisu na burritos w wersji bezmięsnej.
Na jaką okazję?
Organizujesz imprezę? A może wieczór filmowy z przyjaciółmi? Wegetariańskie burritos z kaszotto sprawdzą się idealnie w formie szybkiej i smacznej przekąski.
Czy wiesz, że?
Burrito to nic innego jak zawinięta pszenna tortilla z farszem w środku. Potrawę podaje się lekko zgrillowaną, z dodatkiem salsy.
Dla urozmaicenia:
Burrito podawaj z salsą pomidorową, limonką i kwaśną śmietaną.