Wegańskie burittos z kaszottem

- Krok 1W garnku przesmaż na oliwie cebulę. Dodaj saszetkę Kaszotto Meksykańskie, fasolę, kukurydzę, paprykę, pomidory i zalej ok. 250 ml wody i gotuj ok. 15 minut.
- Krok 2Gdy kaszotto będzie gotowe nałóż go na placki kukurydziane. Dodaj avocado pokrojone w kostkę oraz kolendrę i zwiń.
- Krok 3Grilluj burito na patelni. Podawaj z salsą pomidorową, kwaśną śmietaną i limonką.

Ale Meksyk! Chyba nie kogo trzeba przekonywać, że kuchnia meksykańska ma swoich miłośników na całym świecie i z roku na roku zyskuje na popularności. Potrawy pochodzące z tego zakątka zachęcają nie tylko dzięki ciekawym dla ucha nazwom, ale także uniwersalnym recepturom. Tortilla czy quesadilla to klasyki same w sobie! A co powiesz na wegetariańskie burritos z kaszotto? Tego jeszcze nie było!
Dla kogo?
Dla osób będących na diecie wegetariańskiej oraz dla wszystkich tych, którzy szukają przepisu na burritos w wersji bezmięsnej.
Na jaką okazję?
Organizujesz imprezę? A może wieczór filmowy z przyjaciółmi? Wegetariańskie burritos z kaszotto sprawdzą się idealnie w formie szybkiej i smacznej przekąski.
Czy wiesz, że?
Burrito to nic innego jak zawinięta pszenna tortilla z farszem w środku. Potrawę podaje się lekko zgrillowaną, z dodatkiem salsy.
Dla urozmaicenia:
Burrito podawaj z salsą pomidorową, limonką i kwaśną śmietaną.