Wołowe buritto z kolendrą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wołowe buritto z kolendrą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

300 mililitrów

0.5 szklanki

50 mililitrów

1 sztuka

1 sztuka

0.5 pęczka

0.3 kilograma

1 sztuka

1 opakowanie

4 sztuki

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso mielone podsmaż na patelni z rozgrzanym olejem, na rumiany kolor.

Krok 2

Cebulę pokrój w piórka, paprykę oczyść z gniazda nasiennego i pokrój w cienkie paski. Warzywa dorzuć do usmażonego mięsa, dodaj fasolę i kukurydzę. Całość smaż jeszcze ok. 4 minut.

Krok 3

Fix kurczak po meksykańsku Knorr połącz z wodą, wymieszaj i zagotuj w rondelku.

Krok 4

Następnie wlej go na patelnię z mięsem i warzywami, gotuj wszystko razem do odparowania płynu.

Krok 5

Tortille zrumień na suchej patelni, następnie nałóż na nią powstały farsz i zawiń jak krokieta, po czym ponownie podsmaż na suchej patelni. Gotowe podawaj posypane świeżą kolendrą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wołowe buritto z kolendrą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wołowe buritto z kolendrą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wołowe buritto z kolendrą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wołowe buritto z kolendrą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wołowe buritto z kolendrą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wołowe buritto z kolendrą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wołowe buritto z kolendrą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wołowe buritto z kolendrą  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej