
Składniki
1.2 kilograma
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
6 sztuk
5 sztuk
1 łyżka
1 szczypta
1 szczypta
5 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Żeberka podziel na porcje, natrzyj solą, pieprzem oraz ziołami.
Krok 2
Cebulę pokrój na ćwiartki, cukinie i bakłażan w półplasterki, pomidory na cząstki, a paprykę w kostkę.
Krok 3
W brytfannie obsmaż warzywa na oleju, dopraw solą, pieprzem i ziołami. Ułóż żeberka a obok umieść główki czosnku.
Krok 4
Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni na 40 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Mieszanka ziół i przypraw Zioła prowansalskie Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej