Dieta 1200 kalorii

50 przepisów - 10 dni

Zielony koktajl

Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

ratingratingratingratingrating

36

455 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
10 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

694 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

856 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 garść

1 sztuka

0.5 sztuki

0.25 sztuki

0.5 sztuki

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Do umytych i obranych składników dodaj wodę i zmiksuj wszystko razem przy użyciu blendera.

Zielony koktajl - Krok 1
mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

Dobra rada:

Posiłek jest źródłem: potasu, witaminy B6, fosforu, wapnia, ryboflawiny, witaminy B12.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zielony koktajl - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zielony koktajl - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zielony koktajl - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zielony koktajl - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zielony koktajl - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zielony koktajl - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zielony koktajl - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zielony koktajlZielony koktajl

Zielony koktajl to nie tylko bardzo popularny w ostatnim czasie napój, ale też godna polecenia zdrowa przekąska między posiłkami. Jest smaczna i pożywna, więc pozwoli zaspokoić głód przed kolacją. Swój kolor zawdzięcza dodatkowi świeżych liści szpinaku, selerowi naciowemu oraz kiwi. Pamiętaj, by przed zmiksowaniem wszystkich składników, pozbawić szpinak twardych ogonków. Żeby zielony koktajl był jeszcze lepszy, dodaj do niego świeże owoce: pomarańczę oraz jabłko. Najlepiej wybierz jeden z soczystych gatunków, takich jak: cortlandy, malinówki czy szampiony. Pokrój je na kawałki razem ze skórką, pod którą znajduje się najwięcej cennych składników. Do wszystkich warzyw i owoców dodaj też pół szklanki wody, żeby zielony koktajl miał odpowiednią konsystencję. Latem możesz podać go z kostkami lodu. To pożywny podwieczorek, który warto zaserwować także jako poobiedni deser, pełen witaminy C (78 mg, tzn. 97% DRWS) i potasu (488 mg, tzn. 24% DRWS). Bądź fit i korzystaj z naszych sprawdzonych przepisów na zdrowe posiłki – napisz w komentarzu, czy Ci smakowały!