Zielony koktajl przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dieta 1200 kalorii

50 przepisów - 10 dni

Zielony koktajl

Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

ratingratingratingratingrating

52

969 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
10 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

1062 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1388 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 garść

1 sztuka

0.5 sztuki

0.25 sztuki

0.5 sztuki

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Do umytych i obranych składników dodaj wodę i zmiksuj wszystko razem przy użyciu blendera.

Zielony koktajl - Krok 1
mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

Dobra rada:

Posiłek jest źródłem: potasu, witaminy B6, fosforu, wapnia, ryboflawiny, witaminy B12.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zielony koktajl - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zielony koktajl - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zielony koktajl - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zielony koktajl - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zielony koktajl - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zielony koktajl - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zielony koktajl - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zielony koktajl - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zielony koktajlZielony koktajl

Zielony koktajl to nie tylko bardzo popularny w ostatnim czasie napój, ale też godna polecenia zdrowa przekąska między posiłkami. Jest smaczna i pożywna, więc pozwoli zaspokoić głód przed kolacją. Swój kolor zawdzięcza dodatkowi świeżych liści szpinaku, selerowi naciowemu oraz kiwi. Pamiętaj, by przed zmiksowaniem wszystkich składników, pozbawić szpinak twardych ogonków. Żeby zielony koktajl był jeszcze lepszy, dodaj do niego świeże owoce: pomarańczę oraz jabłko. Najlepiej wybierz jeden z soczystych gatunków, takich jak: cortlandy, malinówki czy szampiony. Pokrój je na kawałki razem ze skórką, pod którą znajduje się najwięcej cennych składników. Do wszystkich warzyw i owoców dodaj też pół szklanki wody, żeby zielony koktajl miał odpowiednią konsystencję. Latem możesz podać go z kostkami lodu. To pożywny podwieczorek, który warto zaserwować także jako poobiedni deser, pełen witaminy C (78 mg, tzn. 97% DRWS) i potasu (488 mg, tzn. 24% DRWS). Bądź fit i korzystaj z naszych sprawdzonych przepisów na zdrowe posiłki – napisz w komentarzu, czy Ci smakowały!