Zwykły placek z porzeczkami

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

16 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

26 osób wydrukowało

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

125 gramów

2 szklanki

1 szklanka

1 szklanka

2 sztuki

3 łyżeczki

30 dekagramów

kruszonka:

7 łyżek

7 łyżek

7 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na małym ogniu zagotować mleko i pół kostki Kasi.

Krok 2

Dodać mąkę krupczatkę i cukier.

Krok 3

Jak masa ostygnie, dodać 2 całe jaja i 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia.

Krok 4

W osobnej miseczce połączyć składniki na kruszonkę, czyli 7 łyżek oleju, cukru i mąki.

Krok 5

Ciasto wyłożyć na blachę, na to owoce i posypać kruszonką.

Krok 6

Upiec.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zwykły placek z porzeczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zwykły placek z porzeczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zwykły placek z porzeczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zwykły placek z porzeczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zwykły placek z porzeczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zwykły placek z porzeczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zwykły placek z porzeczkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej