Przepisy na Pierniki i pierniczki na Boże Narodzenie | Przepisy.pl pixel

Przepisy na Pierniki i pierniczki na Boże Narodzenie

7 przepisów

Filtrowanie i sortowanie
Zamknij filtr
Filtrowanie:Sortowanie:

Filtrowanie: wyczyść filtry

Sortowanie:

Przepisy (7)

Pierniczki
ratingratingratingratingrating

307

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
Pulchne lub kruche, gorące lub serwowane na zimno, za to zawsze intensywnie pachnące korzennymi p...
Korzenne ciasteczka na choinkę (pierniczki świąteczne)
ratingratingratingratingrating

179

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
Nie ma to, jak poczuć autentyczny klimat świąt we własnym domu, ozdabiając choinkę kolorowymi dek...
Lukier z białkiem
ratingratingratingratingrating

111

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
Przepis na lukier z białek jest od wielu lat niezmienny. Potrzebujecie jedynie białek, cukru pudr...
Bezglutenowe pierniczki
ratingratingratingratingrating

85

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
Dieta bezglutenowa wzbudza coraz większe zainteresowanie. Po produkty pozbawione glutenu sięgają...
Piernik staropolski dojrzewający
ratingratingratingratingrating

7

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
Piernik staropolski dojrzewający Chyba nie ma bardziej tradycyjnego ciasta bożonarodzeniowego n...
Katarzynki
ratingratingratingratingrating

3

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Katarzynki to wyjątkowy rodzaj pierniczków. Ich znakiem rozpoznawczym są symetrycznie pofalowane...
Miękkie pierniczki
ratingratingratingratingrating

37

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Szukasz sprawdzonego przepisu na miękkie pierniczki? Nie mogłeś trafić lepiej. Te są idealnie pul...

Ciekawostki i porady

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej