Przepisy na ROZGRZEWAJĄCE DANIA ROŚLINNE | Przepisy.pl pixel

Przepisy na rozgrzewające dania roślinne

9 przepisów

Filtrowanie i sortowanie
Zamknij filtr
Filtrowanie:Sortowanie:

Filtrowanie: wyczyść filtry

Sortowanie:

Przepisy (9)

Pulpety warzywne w sosie pomidorowym
ratingratingratingratingrating

36

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Kolorowe i pyszne – takie są pulpety warzywne w sosie pomidorowym. Doskonała alternatywa dla mięs...
Tofu w kremowym sosie tikka masala
ratingratingratingratingrating

55

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Mimo że popularnym dodatkiem do sosu tikka masala jest pokrojony w kostkę kurczak, wersja wegetar...
Chili sin carne - wegańska wersja Texas chili
ratingratingratingratingrating

6

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
40 min.
Znane powszechnie chili con carne, czyli chili z mięsem, coraz częściej serwowane jest w wersji w...
Glazurowane szaszłyki warzywne z serem halloumi
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Szaszłyki lubi chyba każdy. To proste danie występuje w wielu odmianach. Przygotowywane z mięsa i...
Włoska zapiekanka z bakłażana
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Kuchnia włoska to nie tylko słynne spaghetti i pizza. Zgłębiać jej tajniki powinny wszystkie osob...
Tortellini z pieczonymi warzywami
ratingratingratingratingrating

4

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
40 min.
Nie da się ukryć, że polscy szefowie kuchni chętnie sięgają po przepisy rodem ze słonecznych Włoc...
Kulki z soczewicy
ratingratingratingratingrating

1

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
40 min.
Być może na pierwszy rzut oka wyglądają jak słusznych rozmiarów pralinki, ale zdecydowanie bliżej...
Makaron z kuleczkami warzywnymi
ratingratingratingratingrating

1

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
35 min.
Paczkę ulubionego makaronu zawsze dobrze jest mieć w zanadrzu. Jednak co do niego dodać, by przyg...
Casserole z fasolą i awokado
ratingratingratingratingrating

2

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
10 min.
Różnorodne gulasze, potrawki i zapiekanki są uwielbiane ze względu na to, że pozwalają w jednym n...

Ciekawostki i porady

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej