Casserole z fasolą i awokado przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Casserole z fasolą i awokado

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
10 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

200 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

400 gramów

1 łyżeczka

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj wszystkie warzywa i pokrój w kostkę jak na gulasz. Czosnek posiekaj. W dużym rondlu podsmaż na oleju warzywa (oprócz pomidorów) ok 8 minut aż zrobią się rumiane.

Krok 2

Dodaj kmin, przyprawę włoską oraz paprykę Knorr. Smaż jeszcze 1 minutę.

Krok 3

Teraz dodaj pokrojone pomidory, wlej 250ml wody, dodaj odcedzoną fasolę (jasną i ciemną) oraz Fix Knorr. Wymieszaj i duś całość ok 10 minut mieszając od czasu do czasu.

Krok 4

Zetrzyj skórkę i wyciśnij sok z limonki. Awokado przetnij wokół pestki na pół. Wyjmij łyżką miąższ, przełóż do miski i rozgnieć widelcem mieszając z limonką i szczyptą soli. Danie podawaj z awokado na wierzchu.

przepisy.pl

Dobra rada:

Świetnie smakuje z młodymi listami szpinaku i gęstym jogurtem. Możesz podawać z ryżem. 

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Casserole z fasolą i awokado  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Casserole z fasolą i awokado  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Casserole z fasolą i awokado  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Casserole z fasolą i awokado  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Casserole z fasolą i awokado  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Casserole z fasolą i awokado  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Casserole z fasolą i awokado  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Casserole z fasolą i awokado  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Casserole z fasolą i awokado Casserole z fasolą i awokado

Różnorodne gulasze, potrawki i zapiekanki są uwielbiane ze względu na to, że pozwalają w jednym naczyniu umieścić mnóstwo smakowitych składników. Do tego grona śmiało można zaliczyć także casserole. To jednogarnkowe danie, w którym znajdziecie ogromną liczbę warzyw oraz innych dodatków, i to niekoniecznie tych najbardziej oczywistych. Dziś prezentujemy casserole z fasolą i awokado.

Dla kogo? Czarna i jasna fasola, zielony seler oraz pomarańczowe pomidory zachwycą każdego, kto jeść zaczyna oczami. Kolorowa, wegetariańska kompozycja pogodzi przy stole osoby o najbardziej zróżnicowanych upodobaniach kulinarnych.

Na jaką okazję? Casserole z fasolą i awokado można wykorzystać na specjalne okazje. Szukacie przepisu na gorący poczęstunek podczas przyjęcia? Już nie musicie polegać wyłącznie na ofercie pobliskiej pizzerii lub przyrządzać bigosu z kilkudniowym wyprzedzeniem.

Czy wiesz, że? Czarna fasola cieszy się dużą popularnością w Ameryce Łacińskiej. Drobne ziarna skrywają w sobie słodkawy i grzybowy posmak.

Dla urozmaicenia: Casserole świetnie smakuje z młodymi listami szpinaku i gęstym jogurtem. Możesz je podać z ryżem.