Casserole z fasolą i awokado przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Casserole z fasolą i awokado

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
10 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

200 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

400 gramów

1 łyżeczka

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj wszystkie warzywa i pokrój w kostkę jak na gulasz. Czosnek posiekaj. W dużym rondlu podsmaż na oleju warzywa (oprócz pomidorów) ok 8 minut aż zrobią się rumiane.

Krok 2

Dodaj kmin, przyprawę włoską oraz paprykę Knorr. Smaż jeszcze 1 minutę.

Krok 3

Teraz dodaj pokrojone pomidory, wlej 250ml wody, dodaj odcedzoną fasolę (jasną i ciemną) oraz Fix Knorr. Wymieszaj i duś całość ok 10 minut mieszając od czasu do czasu.

Krok 4

Zetrzyj skórkę i wyciśnij sok z limonki. Awokado przetnij wokół pestki na pół. Wyjmij łyżką miąższ, przełóż do miski i rozgnieć widelcem mieszając z limonką i szczyptą soli. Danie podawaj z awokado na wierzchu.

przepisy.pl

Dobra rada:

Świetnie smakuje z młodymi listami szpinaku i gęstym jogurtem. Możesz podawać z ryżem. 

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Casserole z fasolą i awokado  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Casserole z fasolą i awokado  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Casserole z fasolą i awokado  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Casserole z fasolą i awokado  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Casserole z fasolą i awokado  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Casserole z fasolą i awokado  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Casserole z fasolą i awokado  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Casserole z fasolą i awokado  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Casserole z fasolą i awokado Casserole z fasolą i awokado

Różnorodne gulasze, potrawki i zapiekanki są uwielbiane ze względu na to, że pozwalają w jednym naczyniu umieścić mnóstwo smakowitych składników. Do tego grona śmiało można zaliczyć także casserole. To jednogarnkowe danie, w którym znajdziecie ogromną liczbę warzyw oraz innych dodatków, i to niekoniecznie tych najbardziej oczywistych. Dziś prezentujemy casserole z fasolą i awokado.

Dla kogo? Czarna i jasna fasola, zielony seler oraz pomarańczowe pomidory zachwycą każdego, kto jeść zaczyna oczami. Kolorowa, wegetariańska kompozycja pogodzi przy stole osoby o najbardziej zróżnicowanych upodobaniach kulinarnych.

Na jaką okazję? Casserole z fasolą i awokado można wykorzystać na specjalne okazje. Szukacie przepisu na gorący poczęstunek podczas przyjęcia? Już nie musicie polegać wyłącznie na ofercie pobliskiej pizzerii lub przyrządzać bigosu z kilkudniowym wyprzedzeniem.

Czy wiesz, że? Czarna fasola cieszy się dużą popularnością w Ameryce Łacińskiej. Drobne ziarna skrywają w sobie słodkawy i grzybowy posmak.

Dla urozmaicenia: Casserole świetnie smakuje z młodymi listami szpinaku i gęstym jogurtem. Możesz je podać z ryżem.