AMONIACZKI ROZCZYNIANE

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

10 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

37 osób wydrukowało

Pobierz pdf

33 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 kilogram

1 szklanka

1 szklanka

5 sztuk

3 dekagramy

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Margarynę roztopić, dodać resztę składników oprócz mąki i odstawić na 12 godzin.

Krok 2

Po odstaniu dodać mąkę i wyrobić ciasto.

Krok 3

Ciasto wałkować na ok. 0,5 cm i wykrawać ciastka.

Krok 4

Gotowe amoniaczki smarować białkiem, maczać w cukrze i układać na blaszce.

Krok 5

Piec na złoty kolor.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • AMONIACZKI ROZCZYNIANE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • AMONIACZKI ROZCZYNIANE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • AMONIACZKI ROZCZYNIANE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • AMONIACZKI ROZCZYNIANE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • AMONIACZKI ROZCZYNIANE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • AMONIACZKI ROZCZYNIANE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • AMONIACZKI ROZCZYNIANE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej