Anielskie Oczka

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

221

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

12.5 dekagrama

4 dekagramy

1 opakowanie

1 sztuka

30 dekagramów

7.5 dekagrama

5

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z podanych składników zagnieść ciasto i schłodzić w lodówce.

Krok 2

Ze schłodzonego ciasta robić kulki w wielkości orzecha włoskiego, palcem zrobić wgłębienie w kulce, do którego dać marmoladę i włożyć do nagrzanego piekarnika i upiec na złoty kolor. Smacznego.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Anielskie Oczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Anielskie Oczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Anielskie Oczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Anielskie Oczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Anielskie Oczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Anielskie Oczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Anielskie Oczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej