Banany marynowane w rumie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Banany marynowane w rumie

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

145 mililitrów

300 mililitrów

1 szczypta

1 sztuka

2 łyżki

100 gramów

2 łyżeczki

4 sztuki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Banany obierz i przekrój wzdłuż na połowy. Połówki przekrój na 4 części.

Krok 2

W miseczce wymieszaj rum, sok z cytryny i cukier i umieść w niej banany.

Krok 3

Delikatnie wymieszaj i odstaw przykryte na 30 minut.

Krok 4

W tym czasie przygotuj ciast. Mąkę, sól oraz wodę zmiksuj i dosyp ziarna sezamu.

Krok 5

Banany zanurzaj w cieście i wrzucaj do rozgrzanego oleju. Smaż na złoty kolor, a następnie odsącz z tłuszczu i podawaj.

garlic

Dobra rada:

Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Banany marynowane w rumie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Banany marynowane w rumie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Banany marynowane w rumie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Banany marynowane w rumie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Banany marynowane w rumie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Banany marynowane w rumie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Banany marynowane w rumie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Banany marynowane w rumie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
3 bit na herbatnikach
czas przygotowania
120 min.
stopień trudności

trudne

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej