
Składniki
145 mililitrów
300 mililitrów
1 szczypta
1 sztuka
2 łyżki
100 gramów
2 łyżeczki
4 sztuki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Banany obierz i przekrój wzdłuż na połowy. Połówki przekrój na 4 części.
Krok 2
W miseczce wymieszaj rum, sok z cytryny i cukier i umieść w niej banany.
Krok 3
Delikatnie wymieszaj i odstaw przykryte na 30 minut.
Krok 4
W tym czasie przygotuj ciast. Mąkę, sól oraz wodę zmiksuj i dosyp ziarna sezamu.
Krok 5
Banany zanurzaj w cieście i wrzucaj do rozgrzanego oleju. Smaż na złoty kolor, a następnie odsącz z tłuszczu i podawaj.

Dobra rada:
Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej