
Składniki
145 mililitrów
300 mililitrów
1 szczypta
1 sztuka
2 łyżki
100 gramów
2 łyżeczki
4 sztuki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Banany obierz i przekrój wzdłuż na połowy. Połówki przekrój na 4 części.
Krok 2
W miseczce wymieszaj rum, sok z cytryny i cukier i umieść w niej banany.
Krok 3
Delikatnie wymieszaj i odstaw przykryte na 30 minut.
Krok 4
W tym czasie przygotuj ciast. Mąkę, sól oraz wodę zmiksuj i dosyp ziarna sezamu.
Krok 5
Banany zanurzaj w cieście i wrzucaj do rozgrzanego oleju. Smaż na złoty kolor, a następnie odsącz z tłuszczu i podawaj.

Dobra rada:
Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej