Banany marynowane w rumie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Banany marynowane w rumie

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

145 mililitrów

300 mililitrów

1 szczypta

1 sztuka

2 łyżki

100 gramów

2 łyżeczki

4 sztuki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Banany obierz i przekrój wzdłuż na połowy. Połówki przekrój na 4 części.

Krok 2

W miseczce wymieszaj rum, sok z cytryny i cukier i umieść w niej banany.

Krok 3

Delikatnie wymieszaj i odstaw przykryte na 30 minut.

Krok 4

W tym czasie przygotuj ciast. Mąkę, sól oraz wodę zmiksuj i dosyp ziarna sezamu.

Krok 5

Banany zanurzaj w cieście i wrzucaj do rozgrzanego oleju. Smaż na złoty kolor, a następnie odsącz z tłuszczu i podawaj.

garlic

Dobra rada:

Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Banany marynowane w rumie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Banany marynowane w rumie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Banany marynowane w rumie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Banany marynowane w rumie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Banany marynowane w rumie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Banany marynowane w rumie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Banany marynowane w rumie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Banany marynowane w rumie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Wrapy klasyczne - VIDEO
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej