
Składniki
2 sztuki
10 sztuk
2 sztuki
1 kilogram
2 litry
3 łyżki
10 sztuk
1 litr
10 sztuk
3 sztuki
5 sztuk
5 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Buraki w skórkach ugotować do miękkości. Obrać buraki i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Zagotować bulion i dodać buraki, cebule (pocięte na ćwiartki) śliwki, suszone grzyby, liście laurowe, pieprz, ziele angielskie.
Krok 2
Gotować ok. 1 godziny na bardzo małym ogniu. Po tym czasie wyłączyć grzanie pod garnkiem, dodać jabłka (ze skórką) pokrojone w plastry i pozostawić barszcz na godzinę, aby uzyskał ładny kolor. Następnie dodać cukier i kwas z buraków i doprawić solą do smaku.
Krok 3
Podgrzać lekko barszcz przez 15 minut, nie dopuszczając do zagotowania. Przed podaniem barszcz należy przecedzić.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej




























